Overblog Follow this blog
Administration Create my blog

Archives

2016-06-13T08:36:09+02:00

Zupa kalafiorowa „puree“

Posted by

Ugotować rosół zwyczajny z dróbek, cielęciny, kości lub kawałeczków mięsa. Rosół musi mieć dużo jarzyny. Wziąć 2 duże kalafiory, ugotować „jak w poprzedniej zupie, zagotowane kalafiory w wodzie połupać w drobne kawałeczki i wrzucić do gotującego się rosołu,...

Read more

2016-06-13T08:33:01+02:00

Zupa Mediolańska

Posted by

Trzy deka szpiku rozpuścić w rondlu z małą łyżką masła i całą cebulą przekrojoną przez środek; 12 deka ryżu oparzyć, wypłukać, a gdy się cebula trochę zrumieni, dać ten ryż do rondla, wlać pół litra rosołu i osolić. Uważać, aby rosołu było dwa razy tyle,...

Read more

2016-06-13T08:30:03+02:00

Zupa a la Reine

Posted by Gotowanie na ekranie

Bawiąc kilka razy do roku we Wiedniu, jadłam często tę zupę i tam nauczyłam się ją gotować. Ze wszystkich niemieckich zup ta nam najwięcej smako­wała ; myślę, że i wam, moje miłe gosposie, przypadnie do gustu. Ugotować zwykły rosół z kury, ale tak rozgotować...

Read more

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog