750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2016-06-13T08:36:09+02:00

Zupa kalafiorowa „puree“

Posted by

Ugotować rosół zwyczajny z dróbek, cielęciny, kości lub kawałeczków mięsa. Rosół musi mieć dużo jarzyny. Wziąć 2 duże kalafiory, ugotować „jak w poprzedniej zupie, zagotowane kalafiory w wodzie połupać w drobne kawałeczki i wrzucić do gotującego się rosołu, tj. rozgotować ie zupełnie. Wtedy przetasować te kalafiory przez rzadkie sito, za­lewając ciągle rosołem, dopóki wszystkie kalafiory nie będą przetasowane a zupa będzie gęsta. Następnie wziąć łyżkę masła, zrobić białą zasmażkę z najpiękniej­szej mąki, rozpuścić tą zupą i zagotować. W wazie rozbić dobrze 2 żółtka z łyżką zimnej wody, a potem lać na to zupę, mieszając ciągle, aby zupa nie ścięła się, ale była jednolita. Do tej zupy podają się paszteciki. Zobacz także przepisy na inne zupy na stronie http://przepisybabci.com

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog